Sastojci
6 paprika (otprilike jednake veličine) glavicacrvenog luka 1/2 tikvice patišon 1patlidžan 1 tikvica (vulgaris) 200 gšampinjona 2 češnjačešnjaka 3 većerajčice 3 listićasvježe kadulje 2-3 grančice svježe majčine dušice 3 listićasvježeg bosiljka 100 gmozzarele sol, papar, Vegeta, tucana ljuta papričica
Priprema:
1
Patišon, patlidžan i tikvicu operite i narežite na male kockice. Šampinjone očistite i narežite na listiće.
2Na malo maslinovog ulja kratko pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim mu dodajte patišon i pirjajte dok on malo ne omekša. Zatim dodajte šampinjone i posolite po ukusu. Kada oni puste tekućinu dodajte sitno sjeckani češnjak.
3 Kada češnjak zamiriši dodajte patlidžane i tikvice, popaprite, dodajte Vegetu i tucanu ljutu papričicu te kratko pirjajte.
4Rajčice ogulite i narežite na kockice pa ih dodajte ostalome povrću. Dodajte listiće kadulje i majčine dušice i pirajajte dok svo povrće ne omekša.
5Na kraju dodajte sitno sjeckani bosiljak i povrće maknite sa vatre.
6Paprike operite, osušite i pažljivo izdubite. Svaku papriku do vrha napunite pripremljenim nadjevom i slažite ih uspravno u namašćenu vatrostalnu posudu. Ostatak nadjeva ravnomjerno rasporedite oko paprika.
7Mozzarelu narežite na 6 tankih kolutova, pa njima zatvorite paprike. Ostatak mozzarele narežite na kockice i rasporedite ih po nadjevu oko paprika.
8 Paprike punjene povrćem
Paprike pecite u zagrijanoj pećnici na 190-200 stupnjeva oko 30 min, tj. dok ne postanu mekane i ne dobiju lijepu zlaćanu boju.
Posluživanje
Pečene paprike poslužite kao samostalno jelo uz salatu po izboru.
Hvala tanjalove na finom domaćem patlidžanu i patišonu ;)

Nema komentara:
Objavi komentar