nedjelja, 14. rujna 2014.

Paprike punjene povrćem







Sastojci

 6 paprika (otprilike jednake veličine)  glavicacrvenog luka  1/2 tikvice patišon  1patlidžan  1 tikvica (vulgaris)  200 gšampinjona  2 češnjačešnjaka  3 većerajčice  3 listićasvježe kadulje  2-3 grančice svježe majčine dušice  3 listićasvježeg bosiljka  100 gmozzarele   sol, papar, Vegeta, tucana ljuta papričica




Priprema:

1
 Patišon, patlidžan i tikvicu operite i narežite na male kockice. Šampinjone očistite i narežite na listiće.



2Na malo maslinovog ulja kratko pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim mu dodajte patišon i pirjajte dok on malo ne omekša. Zatim dodajte šampinjone i posolite po ukusu. Kada oni puste tekućinu dodajte sitno sjeckani češnjak.

3 Kada češnjak zamiriši dodajte patlidžane i tikvice, popaprite, dodajte Vegetu i tucanu ljutu papričicu te kratko pirjajte.

4Rajčice ogulite i narežite na kockice pa ih dodajte ostalome povrću. Dodajte listiće kadulje i majčine dušice i pirajajte dok svo povrće ne omekša.

5Na kraju dodajte sitno sjeckani bosiljak i povrće maknite sa vatre.

6Paprike operite, osušite i pažljivo izdubite. Svaku papriku do vrha napunite pripremljenim nadjevom i slažite ih uspravno u namašćenu vatrostalnu posudu. Ostatak nadjeva ravnomjerno rasporedite oko paprika.

7Mozzarelu narežite na 6 tankih kolutova, pa njima zatvorite paprike. Ostatak mozzarele narežite na kockice i rasporedite ih po nadjevu oko paprika.

8 Paprike punjene povrćem
Paprike pecite u zagrijanoj pećnici na 190-200 stupnjeva oko 30 min, tj. dok ne postanu mekane i ne dobiju lijepu zlaćanu boju.

Posluživanje
Pečene paprike poslužite kao samostalno jelo uz salatu po izboru.
Hvala tanjalove na finom domaćem patlidžanu i patišonu ;)

Nema komentara:

Objavi komentar