utorak, 16. rujna 2014.

Snickers cupcakes............



Sastojci

Za mafine

60 gr tamne cokolade
1/2 šolje kakaa
125 gr putera
3/4 šolje brašna
1 šolja jogurta
1/2 šolje šecera
2 jaja
1 kašicica vanilin ekstrakta
1 kašicica praška za pecivo
1/4 kašicice soda bikarbone
prstohvat soli



Za krem

250 gr kikiriki putera
150 ml slatke pavlake
100 gr krem sira
prah šecer po ukusu

Priprema


1. Otopite puter na slaboj vatri, sklonite sa šporeta pa dodajte cokoladu izlomljenu na što
sitnije delove, ako vas ne mrzi, najbolje izrendanu. Povremeno mešajuci sacekajte da
se cokolada otopi pa dodajte kakao. U drugoj posudi mikserom umutite jaja, vanilu i
šecer dok se ne napravi penasta smesa u kojoj šecer više ne krcka, vec se rastopio.
Pripremite vecu posudu u kojoj cete praviti testo, pa tu prespite smesu sa cokoladom i
lagano dodajte, deo po deo i stalno mešajuci smesu sa jajima. U odvojenu posudu
prosejte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo pa naizmenicno sipajte deo ove
smese i deo jogurta u smesu sa cokoladom dok ih ne istrošite.


2. Pripremite pleh za mafine i poredajte u njega papirnate korpice. Zagrejte rernu na
180 stepeni. Punite korpice smesom tako da je 1/3 ostane prazna. Pecite 20ak minuta.
Mafini su gotovi kada kroz centar zabodete cackalicu i ona izade cista. Izvadite iz rerne i
ostavite da se dobro ohlade, a u meduvremenu napravite krem.
3. Miskerom umutite slatku pavlaku pa dodajte kikiriki puter i krem sir. Po potrebi
dodajte šecera u prahu. Ja sam napravljen krem stavila odmah u dresir kesu i ostavila u
frižider na par sati da bude bolji za dekorisanje.
4. Ukrasite hladne mafine po želji. Ja sam od gore stavila malo rendane cokolade i po koje
zrno kikirikija. Prijatno:)

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar