utorak, 16. rujna 2014.

Strašni kolačići...........



Sastojci

300 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
60 g Gussnela Dolcela
90 g šecera u prahu
210 g maslaca
60 g badema
4 žumanca

Za bijelu glazuru:

200 g šecera u prahu
5 žlica limunova soka
Za tamnu glazuru:
100 g cokolade za kuhanje




Priprema

1. Od brašna, Gussnela, šecera u prahu, na listice narezanog ohladenog maslaca,
mljevenih badema i žumanaca umijesite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak oko sat
vremena.
2. Tijesto razvaljajte i kalupom izrežite duhove, šišmiše i bundeve te ih složite u namašcen
pleh i pecite u pecnici zagrijanoj na 200°C oko 10 minuta.
3. Za bijelu glazuru, šecer i limunov sok miješajte elektricnom mješalicom srednjom
brzinom oko 10 minuta dok ne dobijete jednolicnu, ali ne pregustu smjesu.
Pripremljenu smjesu žlicom nanesite na kolacice i ostavite neka se osuši.
4. Cokoladu za kuhanje rastopite na vodenoj pari, nanesite je na kolacice i ostavite neka
se osuši.



Posluživanje

Strašne kolacice poslužite uz neki cajni napitak.

Savjet

Ukoliko nemate kalupice, od kartona izrežite željene oblike te nožem izrežite kolacice.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar