ponedjeljak, 15. rujna 2014.
Tiramisu torta
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
120 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
80 g mljevenih oraha
20 g kakaa
20 g maslaca
100 ml crne kave
50 ml amareta ili ruma
Za kremu:
1 kutija Tiramisu Dolcela
300 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
2-3 žlice kakao praha za posipavanje
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Istucite cvrst snijeg od bjelanjaka, kojima ste dodali šecer i vanilin šecer. Tome dodajte
žumanjaka, orahe, kakao prah i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u pleh
(30×40 cm) obložen masnim papirom i pecite 15 do 20 minuta na 180 do 200°C.
2. Ohladeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
3. Za kremu u visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko (do 15°C). U mlijeko uspite
sadržaj vrecice Tiramisu kreme Dolcela i promiješajte.
4. Masu miješajte elektricnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
5. Trecinom kreme premažite donji list biskvita, zatim stavite drugi dio, premažite ga
kremom, a isto ucinite i s trecim dijelom.
Posluživanje
Površinu torte ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i pospite kakao prahom.
Savjet
Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar