ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Tiramisu torta



Sastojci

Za biskvit:

4 jaja
120 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
80 g mljevenih oraha
20 g kakaa
20 g maslaca
100 ml crne kave
50 ml amareta ili ruma



Za kremu:

1 kutija Tiramisu Dolcela
300 ml mlijeka

Za ukrašavanje:

2-3 žlice kakao praha za posipavanje
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. Istucite cvrst snijeg od bjelanjaka, kojima ste dodali šecer i vanilin šecer. Tome dodajte
žumanjaka, orahe, kakao prah i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u pleh
(30×40 cm) obložen masnim papirom i pecite 15 do 20 minuta na 180 do 200°C.


2. Ohladeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
3. Za kremu u visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko (do 15°C). U mlijeko uspite
sadržaj vrecice Tiramisu kreme Dolcela i promiješajte.
4. Masu miješajte elektricnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
5. Trecinom kreme premažite donji list biskvita, zatim stavite drugi dio, premažite ga
kremom, a isto ucinite i s trecim dijelom.

Posluživanje

Površinu torte ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i pospite kakao prahom.

Savjet

Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar